|
World Car of the Year - znamy finalistów (ankieta) |
| Tytuł "World Car of the Year 2011" dla: |
| Audi A1 |
|
14% |
[ 2 ] |
| Audi A8 |
|
21% |
[ 3 ] |
| BMW 5 |
|
7% |
[ 1 ] |
| BMW X3 |
|
7% |
[ 1 ] |
| Jaguar XJ |
|
21% |
[ 3 ] |
| Jeep Grand Cherokee |
|
0% |
[ 0 ] |
| Nissan Leaf |
|
7% |
[ 1 ] |
| Porsche Cayenne |
|
7% |
[ 1 ] |
| Volvo S60/V60 |
|
14% |
[ 2 ] |
|
| Głosowań: 14 |
| Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Ferguss

Auto: bezdachowy Golfer Mk4
Woj.: zachodniopomorskie
|
|
|
|
 |
Rafi87

Auto: Peugeot 306 :)
Woj.: dolnośląskie
|
Wysłany: 7 Luty 2011, 07:57
|
|
|
no wlasnie ostatnio ten nissan mnei zadziwil, jak glosowalismy niedzy cytryna a alfem, wiec stawiam teraz na nissana choc mi sie nie podoba i wlasnie na volvo, bo reszta raczej nie przejdzie
|
|
 |
Yakuzatti
Auto: ...
Woj.: śląskie
|
Wysłany: 7 Luty 2011, 10:42
|
|
|
tylko seria 5 lub jaguar. Nissan jest arcybrzydki, volvo w miarę ładne ale ma dziwna, chwilowo modną bryłę, A1 - porażka, A8 - stary design o niebo ładniejszy, X3 - ładniejsza od starej, ale i tak brzydka, Porsche - cayenne zawsze był zbędny
|
|
|
 |
The_Saint

Auto: TT Roadster 1.8T 224 KM / 300 Nm
|
Wysłany: 7 Luty 2011, 10:45
|
|
|
Cayenne nie traci formy
Ale znając życie wygra jakiś elektryk z Japonii
|
_________________ TT Roadster MKI USDM |
|
|
|
 |
roburrr

Auto: grafitowe
Woj.: wielkopolskie
|
Wysłany: 7 Luty 2011, 12:25
|
|
|
wygra Audi A1 lub Nissan
|
|
|
|
 |
kroliko

Auto: Fiat
Woj.: wielkopolskie
|
Wysłany: 7 Luty 2011, 12:51
|
|
|
Ja właśnie zagłosowałem na A1 i wcale nie dlatego, ze mi się najbardziej podoba Bo mi się nie podoba
|
_________________ Zespół Zakonserwowanych Fanów Cabrio |
|
|
|
 |
Jaruś

Auto: Converse
Woj.: mazowieckie
|
Wysłany: 7 Luty 2011, 13:04
|
|
|
A ja nie glosuje, bo zaden mi sie nie podoba
|
_________________ Zespół Zakonserwowanych Fanów Cabrio - Filia Londyn
 |
|
|
|
 |
Rafi87

|
Wysłany: 7 Luty 2011, 14:34
|
|
|
nissan najbrzydsze z tych wszystkich ale eko teraz modne wiec ryzykuje i daje na leaf-a
|
|
 |
PawelSzczecin

Auto: Opel Astra Cabrio
|
Wysłany: 7 Luty 2011, 18:36
|
|
|
Nissan - bez komentarza, choć pewnie wygra, dzięki tej modzie na elektryki. W sumie żadne z tych aut do mnie nie przemawia, ale jeżeli już, to zagłosowałbym na Volvo, choć nigdy za tą marką jakoś nie przepadałem, ale dzisiaj widziałem właśnie to nowe S60 i muszę powiedzieć, że jest całkiem, całkiem
|
_________________ http://www.cabrio-club.pl...ecin-vt3465.htm |
|
|
|
 |
Ferguss

Auto: bezdachowy Golfer Mk4
|
Wysłany: 26 Kwiecień 2011, 21:25
|
|
|
Na konferencji prasowej zorganizowanej przez Bridgestone Corporation podczas Salonu Samochodowego w Nowym Jorku ogłoszono wyniki tegorocznej edycji plebiscytu World Car of the Year.
Prestiżowe wyróżnienie World Car of the Year 2011 przypadło Nissanowi Leaf, który we wstępnej fazie głosowania pokonał trzydziestu dziewięciu konkurentów z całego świata, a w finale wygrał pojedynek z Audi A8 i BMW serii 5.
”Bardzo się cieszymy, że pierwszy na świecie produkowany seryjnie samochód elektryczny zdobył tę prestiżową nagrodę”, powiedział Carlos Ghosn, prezes i dyrektor generalny Nissana.
Samochody biorące udział w konkursie muszą być dostępne w salonach sprzedaży minimum na dwóch kontynentach w okresie od 1 stycznia 2010 r. do 30 maja 2011 r. Jurorzy określają 20 różnych parametrów, które zostaną przetestowane i ocenione (od wyglądu nadwozia, po osiągi i bezpieczeństwo). Każdy z nich jest oceniany w skali od 1 do 10 punktów według określonych wcześniej Subiektywnych Standardów Oceny (Subjective Rating Scale). Pierwsza runda ocen kończy się wyborem 10 aut finałowych, druga runda określa zwycięzców.
W skład komisji oceniającej wchodzi 66 dziennikarzy z 24 krajów (Polskę reprezentowali Maciej Pertyński i Robert Przybylski), którzy muszą spełniać określone warunki. Muszą na przykład regularnie zajmować się testami drogowymi aut, stanowiącymi nieodzowny element ich dziennikarskiego fachu.
W poprzednich edycjach konkursu na Światowy Samochód Roku zwyciężały takie modele, jak Volkswagen Polo (2010), Volkswagen Golf (2009), Mazda2 / Mazda Demio (2008), Lexus LS460 (2007), BMW serii 3 (2006) i Audi A6 (2005).
W kategorii World Performance Car pierwsze miejsce przypadło Ferrari 458 Italia, które w finale pokonało Mercedesa SLS AMG i Porsche 911 Turbo. Nagroda World Car Design of the Year przypadła modelowi Aston Martin Rapide, natomiast najbardziej ekologicznym autem tego roku (World Green Car) ogłoszono Chevroleta Volt.
(mototarget)
|
_________________ Poprzednie bezdachowce:
Peugeot 205 CTI - ten przeciekał MB SLK R170 - w tym było zimą zimno MB SL R-230 - w tym byłem lanserem
Aktualny:
Golfer Mk3.5 - póki co brak teorii |
|
|
|
 |
Rafi87

|
Wysłany: 26 Kwiecień 2011, 21:51
|